Ventilarea unei mase de cereale insilozate are ca obiectiv racirea cerealelor si mentinerea acestora la o temperatura optima de conservare, evitandu-se astfel nasterea si proliferarea insectelor, precum si formarea mucegaiurilor aerobe.

Pentru a permite o distributie uniforma a fluxului de aer, diferitele sisteme de ventilatie cereale pot fi introduse in interiorul silozului sau in magazii cu suprafata plana, fiind alimentate din exterior cu aer de catre un ventilator centrifugal mobil sau fix.

 

INSTALARE

Ventilatoarele din aceasta serie sunt orientate dupa normele internationale EUROVENT. Sensul de rotatie al turbinei si pozitia gurii de iesire sunt prezentate privind ventilatorul din latul motorului.

 

CARACTERISTICI TEHNICE

Ventilator cu carcasa din tabla de otel OL 37 sudata si intarita, turbina este din tabla de otel OL 37 echilibrata dinamic, suportul pentru motor este din profile din otel OL 37 legat la carcasa ventilatorului, gura aspiranta si gura de iesire sunt facute dupa normele DIN 24154-24158 seria 3.

 

MOTOARE

Ventilatoarele din aceasta serie sunt prevazute cu montare de motoare asincron trifazate, constructie inchisa, ventilatie externa, protectie IP 54, forma B3, conform cu normele international UNEL-MEC (IEC-DIN 42673). La cerere ventilatoarele se pot furniza si cu motoare cu flansa, forma constructiva B5-V1 legate direct pe carcasa ventilatorului.(acest mod de asamblare este numai pentru motoarele electrice cu marimea constructiva de pana la 100)

 

DEBIT SI PRESIUNE

Caracteristicile scrise in tabel sunt facute la o temperatura a aerului de 15 ºC , presiune barometrica de 750mmHg cu o greutate specifica de 1,226 kg/m2.

 

ZGOMOT

Valorile sunt masurate in camp liber la distanta de 1,5m de ventilatorul aflat in functionare la debit si randament maxim, legat la tubulatura. Decibelii sunt pe scala A cu o frecventa de 1000 Hz.

MODELE DISPONIBILE

1
2
3
4
5